Få ruten vist på din smartphone:
1: Download App'en ALLTRAILS GRATIS til din smartphone. (Klik her)
2: Efter App'en er installeret på din telefon går du ind på denne side igen. Tryk herefter på det grønne link øverst på kortet. Nu åbner ruten i app'en og I er klar til turen og kan se hvor I går på ruten.
RUTEBESKRIVELSE: Besøg i Jelling og hjem via Grejsdalsstien
Længde: 24 km
Niveau: Moderat, husk gode vandresko
Tid: 6-8 timer inkl. pauser
Værd at se: Kongernes Jelling Besøgscenter
Anbefalet spisested på ruten: Cafe Sejd
Fra GlampCamp går I gennem skoven og forbi Hopballe Mølle. Gårdbutikken på Hopballe er altid et besøg værd, og der er mulighed for at købe en is eller lidt sødt til turen. Efter I har krydset Grejs Å ved Hopballe begynder det at gå op ad. Hurtigt drejer I ind i skoven, og følger den bugtede grusvej "Birkelundvej" til I når kanten af Jelling. I følger nu et hyggeligt stisystem i det naturskønne nybyggerområde og kommer frem til Jellings historiske centrum.
Ruten leder jer forbi Jellinge Højene, palisaderne og Oplevelsescentret Kongernes Jelling. Er I kommet afsted fra morgenen kan I nå et besøg her, inden I spiser frokost nær de historiske høje. Trænger I til at forkæle jer selv, kan vi anbefale Cafe Sejd i Jelling som et hyggeligt og godt pausested.
Efter besøget i Jelling sætter I kurs mod Grejsdalsstien. Det første stykke ud af byen er desværre ikke det mest opløftende, men der venter jer en vandreoplevelse i særklasse så snart I har tilbagelagt transportstykke fra Mangehøje til Saksmosevej.
Grejsdalsstien snor og bugter sig gennem ådalens istidsladsskab og bringer jer gennem ældgamle bøgeskove og tætte nålebeplantninger. Flere gange møder I Grejs Å hvor et netværk af broer gør det ellers ufremkommelige terræn forbart. Her er masser af liv i åen, og er I heldige kan I opleve Isfuglen som yngler i ådalen.
I takt med at Grejsdalsstien nærmer sig Vejle, begynder bebyggelsen at dukke op. Vores rute leder jer "Vandværksvej" væk fra den afmærkede rute og et kort stykke på langs Grejsdalsvej. Herefter begynder stigningen for alvor, og I har nu kurs mod Øvre Grejsdal hvor GlampCamp ligger. Først via den bugtede grusvej forbi "Spejderbakken", og senere gennem Frederikshøj Skov op til "Smørhullet".
De sidste 3,5 km til GlampCamp er på asfalteret vej, og fører jer forbi Hover Kirke som er et besøg værd. Kirken er en af landest ældste stenkirker, og bygget i år 850. Den er dog mere kendt for sin særprægede udsmykning. Hvor loft, altertavle og prædikestol i 1955 blev dekoreret af kunstneren Mogens Jørgensen som startskud til Moderne Dansk Kirkekunst.
Efter et besøg I kirken kan I nyde den mere flade strækning frem til GlampCamp med marker på begge sider på den snoede Hover Kirkevej.